De første 5-6 måneder

Ladeboks fra Clever, nye vinterhjul

Vi har nu kørt 11892 km i den, og den har lige fået nye vinterhjul. Vi har efterhånden taget turen til efterskolen (Sengeløse – Langeland – Sengeløse, 400 km i alt) mange gange siden efterskole-start i august, og bilen er perfekt til langtur på motorvej: Adaptiv cruise control samt lane-assist fungerer godt på motorvejen, så det er meget afslappende at køre. Det passer os bedst at hurtiglade en gang på turen, og følge hastighedsgrænsen på 130 km/t. Hvis vi kørte lidt langsommere behøvede vi ikke at lade undervejs, men vi har selv brug for en pause, i løbet af de 4-5 timer det tager at køre. Der er ikke noget økonomisk incitament til at spare på energien: Vi betaler flat-rate, 659 kr pr måned, uanset hvor meget vi lader, med Clever Unlimited abonnement.

Bilen lader med 75 kW (ca. 6-7 km rækkevidde pr. minut) ved Cleons ultra-fast-charger (se https://www.eon.dk/nyheder/ufc.html), laderen ligger godt placeret på Sjællandssiden af Storebæltsbroen, lige ved betalingsanlægget, ved Monarch. Det er valgfrit om vi vil lade på vej ud eller hjem, de 300 km kan den godt række, når den er ladet til 100%. Så ladestoppet behøver kun at vare 15-20 minutter på hjemvejen, for at øge rækkevidden nok til at kunne nå hjem til ladeboksen i indkørslen.

Vi skal som oftest alligevel have et måltid undervejs, så nogle gange har vi ladet ved Føtex-hurtigladeren i Svendborg (se https://www.foetex.dk/kundeservice/services/tank-din-elbil), hvor der så er andre spisemuligheder (f. eks. Sushi-restaurant, Føtex bistroen, og mange andre inden for gå-afstand). Der lader bilen med ca. 43 kW (3-4 km rækkevidde pr minut), så der tager det en halv time før bilen har nok til resten af turen. At gå til restauranten, bestille, spise, besøge toilettet, betale og gå tilbage til bilen tager længere tid end det, så vi venter ikke på at bilen har ladet nok.

Der er faktisk også en 20 kW DC-lader lige ved siden af efterskolen på Langeland, så hvis vi alligevel skal være der i noget tid, kan vi lade lige under 2 km pr minut vi holder parkeret. Så skal vi blot betale 3,50 pr kWh, idet det ikke er en Clever-lader.

Clever hurtigladere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.