Periodisk syn

29/12-2018, 64500 km

Så blev bilen synet, til det første periodiske syn, 4 år efter første indregistrering. Fristen var til februar 2019, men nu havde jeg tid, og så kunne det lige så godt blive overstået med det samme, når nu indkaldelsen var kommet.

Den skal have justeret en tågelygte foran, men er ellers godkendt. Jeg havde en vis forventning om at den ville få en anmærkning om rust på skiverne, men det slap den for. Den gamle Peugeot 106 electric fik nye skiver hver gang den skulle synes, fordi den brugte bremserne så sjældent, så der var altid for meget rust til at de kunne godkendes.

Til daglig løfter jeg blot speederfoden, så ‘motorbremser’ bilen, imens batteriet oplades. Så bremserne bruges almindeligvis kun til at stoppe bilen fra 10-15 km/t. Derfor har jeg tillagt mig en vane: På vej hjem holder jeg motorvejsfart til jeg er på “min” afkørsel, og sætter den så i frigear, så motoren ikke sænker bilens fart. Hvis der er frit bagved bremser jeg så relativt kraftigt, så alle 4 bremser tager godt ved. Det lader til at kunne holde skiverne passende rustfrie.

Vi var en tur i Dronningmølle, det krævede en opladning for at nå hjem. Så fik jeg testet den nyeste tilføjelse i min SoulEVSpy app: Listen over nærmeste hurtigladere, og link til googles rutevejledning. Vi valgte at stoppe i Hillerød, og app’en sendte os til rette position. Det tager ofte lidt tid at finde laderen på en stor P-plads, når man har indtastet adressen på f.eks. en Føtex.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.