På bilferie i elbil

I juli 2017 tog hele familien på bilferie i Norge. Vi har fået monteret krog på bilen (kun til bagage, ingen anhænger tilladt, desværre), og havde så en “bagagebærer” på krogen på ferien, så vi kunne have det hele med (inklusive ukulele og guitar). Vi havde forberedt os ved i god tid at bestille ladebrikker fra Fortum og Grønn kontakt, der er de to førende ladenetværk i det sydlige Norge.

Vi startede med færgen til Oslo, og kørte derfra vestpå, op over det sydlige Hardangervidda, og videre ned til vestkysten. Det er en skøn bil til bilferie, og Norge har ladepladserne med de bedste udsigter, og rigeligt af dem! Sjovt at se rækkevidde-indikatoren stige, imens vi over 20 km kørte de 1500 højdemeter ned fra fjeldet til vestkysten.

Energiøkonomien ved kørsel i Norge er ganske fornuftigt, farten når sjældent over 80 km/t, og re-gen henter meget energi tilbage ned af bakke, som blev brugt på at komme op.

Med overnatninger 3 forskellige steder, gik ruten videre langs vest-og syd-kysten ned til Kristianssand, hvorfra vi tog færgen til Hirtshals og overnattede hos  familie i Nordjylland, før vi kørte hjem via Århus-Odden.

På trods af de mange bjergveje i de Norske fjelde blev ingen rigtigt køresyge, men den yngste var dog så påvirket af kørslen at sådan en bilferie skal vi ikke på igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.